Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki pomysł na śniadanie idealne ;)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 209
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 55
...ale pyszny.
Odsłon: 120
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 209
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 55
...ale pyszny.
Odsłon: 120
Składniki
Szparagi myjemy i odrywamy im zdrewniałe końce. Jeśli są grube przecinamy je na pół, cienkie pozostawiamy w całości.
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu z łyżką oliwy z oliwek i smażymy na niej szparagi z obu stron (około 3 minuty z każdej strony).
W misce dobrze roztrzepujemy jajka z dodatkiem mąki, soli i pieprzu. Szparagi układamy w ładny okrąg na patelni i zalewamy je jajkami. Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i małe kawałki łososia. Patelnię przykrywamy i smażymy, aż jajka całkowicie się zetną. Podajemy gorący, posypany koperkiem. Smacznego ;)