Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 835
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 835
Składniki
1. na oleju podsmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak, sól i pieprz, dusić do miękkości, 2. żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać żółtka, chwilkę jeszcze ubijać do połączenia, dodać mąkę i szpinak, delikatnie wymieszać, 3. na patelni rozgrzać olej, wyłożyć masę, rozsmarować, smażyć na małym ogniu, jak spód się podpiecze, przewrócić na drugą stronę, 4. można do masy dodać starty żółty ser lub posypać po wierzchu smacznego