Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane szaszłyki z kurczaka to prawdziwy klasyk sezonu letnie – mięso wyc...
Odsłon: 38
Co powiesz na błyskawiczny, ale ekstrawagancki obiad? Stek z airfryera z woło...
Odsłon: 590
Masz ochotę na zdrową, ale słodką i kruchą przekąskę? No to wypróbuj ciastka...
Odsłon: 803
Grillowane szaszłyki z kurczaka to prawdziwy klasyk sezonu letnie – mięso wyc...
Odsłon: 38
Co powiesz na błyskawiczny, ale ekstrawagancki obiad? Stek z airfryera z woło...
Odsłon: 590
Masz ochotę na zdrową, ale słodką i kruchą przekąskę? No to wypróbuj ciastka...
Odsłon: 803
Składniki
1. na oleju podsmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak, sól i pieprz, dusić do miękkości, 2. żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać żółtka, chwilkę jeszcze ubijać do połączenia, dodać mąkę i szpinak, delikatnie wymieszać, 3. na patelni rozgrzać olej, wyłożyć masę, rozsmarować, smażyć na małym ogniu, jak spód się podpiecze, przewrócić na drugą stronę, 4. można do masy dodać starty żółty ser lub posypać po wierzchu smacznego