Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem zamiast jajecznicy na śniadanie można pokusić się na przygotowanie omleta, jest równie smaczny i pożywny.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8745
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7459
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328177
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8745
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7459
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328177
Składniki
Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Czosnek siekamy drobno, szpinak szatkujemy, a pomidorki kroimy na ćwiartki. Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak, solimy do smaku. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie, a następnie dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę podgrzewamy. Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na wolnym ogniu ok. 4-5 minut, odwracamy na drugą stronę i dosmażamy. Przekładamy na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.