Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe zestawienie na sycące śniadanie,lunch albo jako danie główne
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Składniki
bakłażana kroimy w małe,grubsze plastry,polewamy sokiem z cytryny,odstawiamy na 5 min,kroimy na połówki pomodorki koktailowe,czosnek przeciskamy przez praskę,na cieniutkie plasterki kroimy paprykę pepperoni,szczypiorek i pietruszkę kroimy albo rwiemy na małe kawałki
w międzyczasie roztrzepujemy całe jajka w misce,dodajemy sól i pieprz
na patelni rozgrzewamy olej z odrobiną masła,wrzucamy czosnek,pepperoni i bakłażana,podsmażamy delikatnie,dodajemy jajka i na koniec wrzucamy pomidorki
Całość smażymy ok 10 lub 15 minut aż do konsystencji zwartego omletowego placka,przewracając na patelni aż się zarumieni i dobrze przysmaży
wykładamy na talerz i całość posypujemy pietruszką i szczypiorkiem i mielonym chilli
smacznego ;-)