Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzechowe, syte. z nutką słodkości
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6204
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1913
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6204
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1913
 
         
         
                Składniki
Do garnuszka wlewamy wodę i mleko. Woda zapobiega przypalaniu się mleka. Kiedyś gdzieś to słyszałam i stosuję to do dzisiaj, a może tak naprawdę nie działać. Może po prostu wiem, kiedy moje mleko ma ochotę przypienić trochę bardziej:)
Dosypujemy płatki owsiane i fistaszki. Zagotowujemy. Kiedy owsianka będzie miała odpowiednią (glutowatą, albo płynną, kto, co woli) konsystencję, ściągamy z ognia i odstawiamy na chwilę.
W między czasie, połowę nektarynki kroimy na ćwiartki ćwiatrek(?) 8 części :) Do lekko wystygniętej owsianki dolewamy łyżeczkę miodu i mieszamy. Dekorujemy nektarynką i frużelinami oraz kilkoma fistaszkami:)