Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzechowe, syte. z nutką słodkości
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336575
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3342
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2359
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336575
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3342
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2359
Składniki
Do garnuszka wlewamy wodę i mleko. Woda zapobiega przypalaniu się mleka. Kiedyś gdzieś to słyszałam i stosuję to do dzisiaj, a może tak naprawdę nie działać. Może po prostu wiem, kiedy moje mleko ma ochotę przypienić trochę bardziej:)
Dosypujemy płatki owsiane i fistaszki. Zagotowujemy. Kiedy owsianka będzie miała odpowiednią (glutowatą, albo płynną, kto, co woli) konsystencję, ściągamy z ognia i odstawiamy na chwilę.
W między czasie, połowę nektarynki kroimy na ćwiartki ćwiatrek(?) 8 części :) Do lekko wystygniętej owsianki dolewamy łyżeczkę miodu i mieszamy. Dekorujemy nektarynką i frużelinami oraz kilkoma fistaszkami:)