Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawiera ani grama tłuszczu.Polecam na śniadania :)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2488
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18236
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2488
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18236
Składniki
Miękisz bułki namoczyć w mleku żółtka jaja zmiksować z cukrem na kogel mogel. Do zmiksowanej masy wsypać orzechy i wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Mieszamy łyżką i umieszczamy w formie do pieczenia. Piekłam w tortownicy. Na dno dałam papier do pieczenia a boki posmarowałam masłem. Składniki na brytfankę o średnicy 16 cm. Piec 30-40 min w 150 *C