Do góry

Śniadania Przepis na:

Orzechowy pudding

Orzechowy pudding

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6354

Dodano:

Odsłon: 1574

Nie zawiera ani grama tłuszczu.Polecam na śniadania :)

Składniki

  • 5 łyżek zmielonych orzechów włoskich
  • 3 jaja
  • 25 dkg. bułki ( środek)
  • 2 szklanki mleka
  • 3 płaskie łyżki cukru
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miękisz bułki namoczyć w mleku
    żółtka jaja zmiksować z cukrem na kogel mogel.
    Do zmiksowanej masy wsypać orzechy i wymieszać.
    Na końcu dodać ubitą pianę z białek.
    Mieszamy łyżką i umieszczamy w formie do pieczenia.
    Piekłam w tortownicy. Na dno dałam papier do pieczenia a boki posmarowałam masłem.


    Składniki na brytfankę o średnicy 16 cm.

    Piec 30-40 min w 150 *C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń