Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na sniadanie :) Przepis z blogu http://zdrowie-przez-kuchnie.blogspot.com/, z moimi niewielkimi zmianami :)
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 292
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1626
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 292
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1626
Składniki
Do miski wlosyc pokrojonego w plastry banana, dodac jajko i ser. Mase zmiksowac na gladko blenderem. Dodac lyzke proszku budyniowego i platki owsiane (w zaleznosci od wielkosci jajka i banana, potrzebowac bedziemy 5-6 lyzek- masa ma byc dosc gesta). Calosc odstawic na ok 10 minut, zeby platki zmiekly.
Po tym czasie na rozgrzana patelnie (uzywam teflonowej, wiec nie uzywam tluszczu do smazenia) lyzka nakladac male porcje ciasta, smazyc z obu stron. Podawac z jogurtem, dzemem lub innym dodatkami.