Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na sniadanie :) Przepis z blogu http://zdrowie-przez-kuchnie.blogspot.com/, z moimi niewielkimi zmianami :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Składniki
Do miski wlosyc pokrojonego w plastry banana, dodac jajko i ser. Mase zmiksowac na gladko blenderem. Dodac lyzke proszku budyniowego i platki owsiane (w zaleznosci od wielkosci jajka i banana, potrzebowac bedziemy 5-6 lyzek- masa ma byc dosc gesta). Calosc odstawic na ok 10 minut, zeby platki zmiekly.
Po tym czasie na rozgrzana patelnie (uzywam teflonowej, wiec nie uzywam tluszczu do smazenia) lyzka nakladac male porcje ciasta, smazyc z obu stron. Podawac z jogurtem, dzemem lub innym dodatkami.