Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , zdrowe i pożywne śniadanie .
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 829
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 829
Składniki
Do garnka wlewamy mleko , zagotowujemy do całości wsypujemy płatki owsiane i gotujemy około 7 minut , dodajemy szczyptę soli .
Gotową owsiankę podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie zagościł miód który dodałam do podgrzanych płatków oraz mus z wiśni (mrożone wiśnie gotujemy na średnim ogniu do lekkiego rozgotowania, dodajemy cukrem), bananem pokrojonym w plastry i posiekanymi orzechami i płatkami migdałowymi .
Owsiankę możemy ugotować dzień prędzej a rano tylko podgrzać.