Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka jest znakomitym pomysłem na pyszne, zdrowe, smaczne i niedrogie śniadanie. Wystarczy ugotować płatki na wodzie, napoju roślinnym lub mleku, dodać do niej ulubione owoce i nie zapomnieć o przyprawach takich jak cynamon lub kurkuma, które wykazują właściwości przeciwzapalne.
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 49
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10166
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 589
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 50
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 49
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10166
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 589
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 50
Składniki
Płatki owsiane wsyp do garnuszka i zalej napojem roślinnym. Gotuj na średnim ogniu, gdy płatki zrobią się miękkie, zdejmij z palnika i odstaw.
Jabłko dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść masło klarowane, wrzuć jabłko i posyp je łyżeczką cukru oraz cynamonem. Smaż przez kilka minut cały czas mieszając. W razie konieczności możesz podlać jabłko odrobiną wody.
Gotowe płatki przełóż do miseczki, na wierzch wyłóż jabłko. Całość posyp włoskimi orzechami.