Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie śniadanie na dobry początek dnia :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1801
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 367
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1801
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 367
Składniki
Do płatków owsianych dodajemy mleko, sezam i rodzynki. Orzechy i czekoladę siekamy i również dodajemy do płatków. Odstawiamy na ok. 30 minut. W międzyczasie obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cukier kokosowy rozpuszczamy na suchej patelni, dodajemy pokrojone jabłka i cynamon, podgrzewamy razem przez chwilę. Owsiankę przekładamy do miseczek/pucharków, na wierzch wykładamy jabłka, posypujemy siekanymi orzechami i podajemy.