Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie śniadanie na dobry początek dnia :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 948
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 948
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Składniki
Do płatków owsianych dodajemy mleko, sezam i rodzynki. Orzechy i czekoladę siekamy i również dodajemy do płatków. Odstawiamy na ok. 30 minut. W międzyczasie obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cukier kokosowy rozpuszczamy na suchej patelni, dodajemy pokrojone jabłka i cynamon, podgrzewamy razem przez chwilę. Owsiankę przekładamy do miseczek/pucharków, na wierzch wykładamy jabłka, posypujemy siekanymi orzechami i podajemy.