Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham naleśniki, a najbardziej te puszyste i delikatne. Dzisiaj zapraszam Was na amerykańskie pancakes na kefirze, które doskonale komponują się z owocami, masłem orzechowym lub syropem klonowym. Taka porcja na śniadanie to prawdziwa rozkosz dla podniebia i jaka poprawa humoru na dzień dobry! :D Gorąco polecam!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 967
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 967
Składniki
Do miski wlewamy mleko, kefir oraz wbijamy jajka i energicznie mieszamy. Następnie dodajemy masło, sól, cukier trzcinowy, mąkę przesianą z sodą oraz proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy lub miksujemy na jednolitą i gładką masę. Porcje masy wlewamy na patelnię wysmarowaną masłem klarowanym i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Naleśniki przekładamy na drugą stronę, gdy na powierzchni zaczną tworzyć się pęcherzyki powietrza.
Naleśniki świetnie komponują się z masłem orzechowym, syropem klonowym i owocami. Życzę smacznego! :)