Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu placuszki. Wyśmienite na śniadanie lub podwieczorek.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Jajka roztrzepać, połączyć dokładnie z przesianą mąką. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Smażyć na suchej patelni.
Podawać je można na różne sposoby: z miodem, syropem klonowym, same ( wtedy polecam dodać więcej cukru lub oprószyć pudrem), z orzeszkami, owocami. Na zdjęciu podane z musem truskawkowym z kroplami maślanki oraz z syropem daktylowym ( miód, pokrojone daktyle, woda, można dodać troszkę cukru, kropla aromatu waniliowego, zagotować, sok z połowy pomarańczy i kilka kropel cytryny- słodkie i dość specyficzne w smaku)
przepis na pancakes pochodzi z http://mojewypieki.blox.pl