Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne pankejki z czekoladą w środku. Idealnie sprawdzają się na śniadanie i na kolację szczególnie dla małych głodomorów.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6928
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5187
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2236
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6928
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5187
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2236
Składniki
Na papierze do pieczenia zrobić kleksy z nutelli (każdy kleks z jednej łyżeczki). Lekko rozsmarować na kształt płaskiego kółka. Włożyć do zamrażarki na 20 minut.
Do miski wsypać mąkę, mleko, proszek do pieczenia, aromat waniliowy, żółtko oraz olej. Wymieszać składniki za pomocą rózgi lub miksera do uzyskania jednolitej masy. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Odstawić do lodówki na 20 minut.
Na lekko rozgrzaną patelnię nałożyć 1-1,5 łyżki ciasta(trochę większe niż krążki z nutellą) a na jego środek położyć schłodzony krążek czekolady. Przykryć drugą warstwą ciasta i piec przez chwilę na małym ogniu. Po chwili obrócić i piec na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!