Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne pankejki z czekoladą w środku. Idealnie sprawdzają się na śniadanie i na kolację szczególnie dla małych głodomorów.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10547
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10547
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Na papierze do pieczenia zrobić kleksy z nutelli (każdy kleks z jednej łyżeczki). Lekko rozsmarować na kształt płaskiego kółka. Włożyć do zamrażarki na 20 minut.
Do miski wsypać mąkę, mleko, proszek do pieczenia, aromat waniliowy, żółtko oraz olej. Wymieszać składniki za pomocą rózgi lub miksera do uzyskania jednolitej masy. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Odstawić do lodówki na 20 minut.
Na lekko rozgrzaną patelnię nałożyć 1-1,5 łyżki ciasta(trochę większe niż krążki z nutellą) a na jego środek położyć schłodzony krążek czekolady. Przykryć drugą warstwą ciasta i piec przez chwilę na małym ogniu. Po chwili obrócić i piec na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!