Do góry

Śniadania Przepis na:

Pankejki z nutellą

Pankejki z nutellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 444

Dodano:

Odsłon: 641

Puszyste i delikatne pankejki z czekoladą w środku. Idealnie sprawdzają się na śniadanie i na kolację szczególnie dla małych głodomorów.

Składniki

  • Składniki na 8 pancaków
  • ½ szkl przesianej mąki tortowej
  • ½ szkl mleka
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 1 żółtko
  • 1białko
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • nutella
  • cukier puder
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pankejki z nutellą

Przygotowanie

  1. Na papierze do pieczenia zrobić kleksy z nutelli (każdy kleks z jednej łyżeczki). Lekko rozsmarować na kształt płaskiego kółka. Włożyć do zamrażarki na 20 minut.

  2. Do miski wsypać mąkę, mleko, proszek do pieczenia, aromat waniliowy, żółtko oraz olej. Wymieszać składniki za pomocą rózgi lub miksera do uzyskania jednolitej masy. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Odstawić do lodówki na 20 minut.

  3. Na lekko rozgrzaną patelnię nałożyć 1-1,5 łyżki ciasta(trochę większe niż krążki z nutellą) a na jego środek położyć schłodzony krążek czekolady. Przykryć drugą warstwą ciasta i piec przez chwilę na małym ogniu. Po chwili obrócić i piec na złoty kolor.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń