Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne pankejki z czekoladą w środku. Idealnie sprawdzają się na śniadanie i na kolację szczególnie dla małych głodomorów.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4599
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 216
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1469
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4599
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 216
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1469
Składniki
Na papierze do pieczenia zrobić kleksy z nutelli (każdy kleks z jednej łyżeczki). Lekko rozsmarować na kształt płaskiego kółka. Włożyć do zamrażarki na 20 minut.
Do miski wsypać mąkę, mleko, proszek do pieczenia, aromat waniliowy, żółtko oraz olej. Wymieszać składniki za pomocą rózgi lub miksera do uzyskania jednolitej masy. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Odstawić do lodówki na 20 minut.
Na lekko rozgrzaną patelnię nałożyć 1-1,5 łyżki ciasta(trochę większe niż krążki z nutellą) a na jego środek położyć schłodzony krążek czekolady. Przykryć drugą warstwą ciasta i piec przez chwilę na małym ogniu. Po chwili obrócić i piec na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!