Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny paprykarz, wspaniały na kanapki . Zamiast kupować wędliny wolę od czasu do czasu zrobić właśnie taki .
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Do rondla na smalec wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i poddusić. Kiedy cebula się zeszkli włożyć drobno pokrojone mięso (karkówka lub łopatka) i podsmażyć. Dodać soli i pieprzu do smaku, podlać wodą ( powyżej mięsa) i gotować na małym ogniu. Kiedy mięso będzie już w miarę miękkie dodać drobno pokrojoną paprykę, doprawić papryką w proszku, czosnkiem i gotować dalej. kiedy wszystko będzie miękkie zestawić z ognia i wsypać paczkę żelatyny. Dobrze wymieszać i rozlać do słoików lub wysokiej miski. Po wystudzeniu wstawić do lodówki.