Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny paprykarz, wspaniały na kanapki . Zamiast kupować wędliny wolę od czasu do czasu zrobić właśnie taki .
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 178
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7888
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2900
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 178
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7888
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2900
Składniki
Do rondla na smalec wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i poddusić. Kiedy cebula się zeszkli włożyć drobno pokrojone mięso (karkówka lub łopatka) i podsmażyć. Dodać soli i pieprzu do smaku, podlać wodą ( powyżej mięsa) i gotować na małym ogniu. Kiedy mięso będzie już w miarę miękkie dodać drobno pokrojoną paprykę, doprawić papryką w proszku, czosnkiem i gotować dalej. kiedy wszystko będzie miękkie zestawić z ognia i wsypać paczkę żelatyny. Dobrze wymieszać i rozlać do słoików lub wysokiej miski. Po wystudzeniu wstawić do lodówki.