Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2590
Dodano: 23.06.2020
Odsłon: 2888
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ryż gotujemy do miękkości. Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę i żółtą paprykę kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy wodę i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat i przyprawy, chwilkę dusimy.
Z ryby pozbywamy się ości i skóry i nie i kroimy na mniejsze kawałeczki. Dodajemy do gorącego sosu. Dokładnie mieszamy. Studzimy.
Przechowujemy w lodówce.
Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 24 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Smakowicie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz