Do góry

Śniadania Przepis na:

Paprykarz z makreli z żółtą papryką

Paprykarz z makreli z żółtą papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 152

Paprykarz z makreli z żółtą papryką to świetna propozycja na kanapki. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.

Składniki

  • 1 wędzona makrela,
  • 1 żółtka papryka,
  • 1 cebula,
  • 2 marchewki,
  • 100 g ryżu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • Około250- 300 ml wody,
  • Sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • Szczypta chilli,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paprykarz z makreli z żółtą papryką

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy do miękkości. Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę i żółtą paprykę kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach.

    Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy wodę i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat i przyprawy, chwilkę dusimy.

    Z ryby pozbywamy się ości i skóry i nie i kroimy na mniejsze kawałeczki. Dodajemy do gorącego sosu. Dokładnie mieszamy. Studzimy.

    Przechowujemy w lodówce.

    Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń