Świetna alternatywa dla paprykarzu szczecińskiego.
Paprykarz z tuńczyka
Składniki
- tuńczyk w sosie własnym, puszka
- ryż ugotowany, 50g
- marchew, 3 średnie
- cebula, 3 średnie
- czosnek, 3-4 ząbki
- koncentrat pomidorowy, 5-7 łyżek
- oliwa, 3 łyżki
- sól, do smaku
- pieprz, do smaku
- słodka i ostra papryka, do smaku
Składniki
- tuńczyk w sosie własnym, puszka
- ryż ugotowany, 50g
- marchew, 3 średnie
- cebula, 3 średnie
- czosnek, 3-4 ząbki
- koncentrat pomidorowy, 5-7 łyżek
- oliwa, 3 łyżki
- sól, do smaku
- pieprz, do smaku
- słodka i ostra papryka, do smaku

Etapy przygotowania
Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).
Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.
Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).
Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.
Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.
Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 546

Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 185
Ostatnio komentowane przepisy

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 546

Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 185



Składniki
- tuńczyk w sosie własnym, puszka
- ryż ugotowany, 50g
- marchew, 3 średnie
- cebula, 3 średnie
- czosnek, 3-4 ząbki
- koncentrat pomidorowy, 5-7 łyżek
- oliwa, 3 łyżki
- sól, do smaku
- pieprz, do smaku
- słodka i ostra papryka, do smaku
Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).
Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.
Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).
Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.
Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.
Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.
mieszkam w hiszpanii i paprykarz raczej jest tutaj trudno dostepny ale ta wersja z tunczykiem mniam kiedy ja zrobilam meza od miski oderwac nie moglam polecam i piateczka
mimo moej odwiecznej niechęci do paprykarzu szczecińskiego , zrobiłam ten i bardzo mi smakował:)