Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla paprykarzu szczecińskiego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13267
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2597
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3746
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4762
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13267
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2597
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3746
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4762
Składniki
Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).
Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.
Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).
Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.
Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.
Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.