Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla paprykarzu szczecińskiego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1522
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14707
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6063
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1522
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14707
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6063
Składniki
Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).
Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.
Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).
Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.
Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.
Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.