Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu śniadanie . Idealne połączenia wędliny z jajkiem i warzywami .
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 39
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 39
Składniki
Parówki nacinamy po środku tak by nie przeciąć końcówek . W środek wbijamy dwie wykałaczki tak by je rozszerzyć . Smażymy na maśle do lekkiego podsmażenia , następnie obracamy na drugą stronę , wyciągamy wykałaczki . Do środka wbijamy po jednym jajku posypujemy solą i białym pieprzem .
Gdy jajka zaczynają się ścinać dodajemy do nich odrobinę warzyw , przykrywamy patelnię pokrywką i czekamy do momentu ścięcia się białka jajka . Gotowe parówki z jajkiem posypujemy obficie szczypiorkiem .