Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jajeczna z porem i żółtym serem to smaczny sposób na śniadanie. Kremową konsystencję zapewnia majonez, roztarte żółtka i drobno starty ser żółty. Dodatki w postaci delikatnych paluszków surimi i chrupiącego pora tworzą smakowitą kompozycję, której trudno się oprzeć. Pasta idealnie pasuje do świeżego chleba, a dzięki dodatkowi musztardy zyskuje wyrazisty, lekko pikantny akcent. Dla kontrastu kolorystycznego i smakowego możesz udekorować przekąskę świeżym koperkiem i podać z ulubionymi piklami.
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 68
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 77
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 68
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 77
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, po czym ostudź, obierz i przekrój na połowy. Białka drobno posiekaj w kostkę, a żółtka przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Do żółtek dodaj majonez, musztardę i ser starty na najmniejszych oczkach tarki jarzynowej. Dokładnie wymieszaj, aby uzyskać gładką pastę.
Białą część pora drobno posiekaj, a paluszki surimi obierz z osłonek i pokrój w małą kostkę. Do majonezowej pasty dodaj białka jaj, por oraz paluszki surimi, dopraw solą i obficie czarnym pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
Pastę jajeczną z porem i żółtym serem podawaj od razu po przygotowaniu lub po krótkim schłodzeniu w lodówce. Jeśli rano masz zbyt mało czasu na robienie śniadań, przygotuj pastę wieczorem i przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku, a przed podaniem ponownie wymieszaj.