Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta kanapkowa z jabłkiem

Pasta kanapkowa z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 646

Dodano:

Odsłon: 1313

Słodka pasta kanapkowa z jabłka i twarogu, pachnąca cynamonem, kardamonem i wanilią. Na osłodę jesieni :)

Składniki

  • Twaróg półtłusty 100 g
  • Jabłko duże, słodkie 1 szt.
  • Jogurt typu greckiego 1 pełna łyżka
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie 16 g
  • Cynamon 1/2 łyżeczki
  • Kardamon 1/2 łyżeczki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Twaróg rozgnieść z jogurtem, cynamonem, kardamonem i cukrem wanilinowym.

  2. Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  3. Jabłko i twaróg przygotowany w etapie 1 dokładnie wymieszać.
    Voila! Pasta gotowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń