Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta kanapkowa z serem będzie świetnym rozwiązaniem na szybkie śniadanie lub lekką, lecz pożywną kolację. Sekret zaskakującej struktury tkwi w połączeniu gotowanych żółtek z musztardą, masłem i żółtym serem, aby uzyskać kremową konsystencję. Podczas gdy białka jaj zostały posiekane w kostkę, dzięki czemu są wyczuwalne i stanowią ciekawy element wizualny. Pastę podawaj na ciemnym chlebie i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Dla przełamania smaku dorzuć chrupiące lub marynowane dodatki: rzodkiewki, korniszony czy marynowaną cebulkę.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
Składniki
Jaja ugotuj na twardo (ok. 8 minut), po czym wystudź, obierz, przekrój na pół i oddziel żółtka od białek. Żółtka umieść w misce i rozgnieć widelcem. Następnie dodaj musztardę, miękkie masło i starty na drobnych oczkach ser, dopraw szczyptą soli i czarnym pieprzem, po czym wymieszaj, aby otrzymać gładką masę. Białka jaj pokrój w kostkę, dorzuć do miski i wymieszaj całość.
Kromki chleba smaruj pastą i posyp drobnym, posiekanym szczypiorkiem. Do tej pasty kanapkowej z serem pasują chrupiące dodatki: rzodkiewka, konserwowy ogórek lub plasterki surowej papryki.