Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta kanapkowa z serem będzie świetnym rozwiązaniem na szybkie śniadanie lub lekką, lecz pożywną kolację. Sekret zaskakującej struktury tkwi w połączeniu gotowanych żółtek z musztardą, masłem i żółtym serem, aby uzyskać kremową konsystencję. Podczas gdy białka jaj zostały posiekane w kostkę, dzięki czemu są wyczuwalne i stanowią ciekawy element wizualny. Pastę podawaj na ciemnym chlebie i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Dla przełamania smaku dorzuć chrupiące lub marynowane dodatki: rzodkiewki, korniszony czy marynowaną cebulkę.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 106
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 150
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 106
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 150
Składniki
Jaja ugotuj na twardo (ok. 8 minut), po czym wystudź, obierz, przekrój na pół i oddziel żółtka od białek. Żółtka umieść w misce i rozgnieć widelcem. Następnie dodaj musztardę, miękkie masło i starty na drobnych oczkach ser, dopraw szczyptą soli i czarnym pieprzem, po czym wymieszaj, aby otrzymać gładką masę. Białka jaj pokrój w kostkę, dorzuć do miski i wymieszaj całość.
Kromki chleba smaruj pastą i posyp drobnym, posiekanym szczypiorkiem. Do tej pasty kanapkowej z serem pasują chrupiące dodatki: rzodkiewka, konserwowy ogórek lub plasterki surowej papryki.