Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta kanapkowa ze szpinakiem to szybki i kolorowy sposób na stworzenie pysznego śniadania. Szpinak w połączeniu z ugotowanym białkiem jaj i kremowym sosem jogurtowym na bazie żółtek tworzy genialne połączenie, a rzodkiewka – niczym wisienka na torcie - dodaje smakowitej chrupkości. Pasta wychodzi lekka, odświeżająca, ale wyrazista za sprawą czosnku i szczypiorku. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie lub toście.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Składniki
Szpinak opłucz, osusz i przełóż do miski. Większe liście możesz pociąć lub porwać. Jajka ugotuj na twardo (8 minut), po czym ostudź, obierz i przekrój na połowy. Do osobnego naczynia włóż żółtka, a ugotowane białka pokrój w kostkę. Rzodkiewki drobno pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.
Żółtka dokładnie rozgnieć widelcem, dodaj jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Do miski ze szpinakiem i białkami dodaj szczypiorek, po czym wylej jogurtowy sos. Dokładnie wymieszaj.
Wykładaj porcje pasty kanapkowej ze szpinakiem na kromki pieczywa. Posyp posiekaną rzodkiewką i od razu podawaj.