Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta kanapkowa ze szpinakiem to szybki i kolorowy sposób na stworzenie pysznego śniadania. Szpinak w połączeniu z ugotowanym białkiem jaj i kremowym sosem jogurtowym na bazie żółtek tworzy genialne połączenie, a rzodkiewka – niczym wisienka na torcie - dodaje smakowitej chrupkości. Pasta wychodzi lekka, odświeżająca, ale wyrazista za sprawą czosnku i szczypiorku. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie lub toście.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3572
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 339
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 617
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3572
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 339
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 617
Składniki
Szpinak opłucz, osusz i przełóż do miski. Większe liście możesz pociąć lub porwać. Jajka ugotuj na twardo (8 minut), po czym ostudź, obierz i przekrój na połowy. Do osobnego naczynia włóż żółtka, a ugotowane białka pokrój w kostkę. Rzodkiewki drobno pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.
Żółtka dokładnie rozgnieć widelcem, dodaj jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Do miski ze szpinakiem i białkami dodaj szczypiorek, po czym wylej jogurtowy sos. Dokładnie wymieszaj.
Wykładaj porcje pasty kanapkowej ze szpinakiem na kromki pieczywa. Posyp posiekaną rzodkiewką i od razu podawaj.