Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 697
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 187
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 697
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 187
Składniki
Soję płuczemy,zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 4 godz.Po tym czasie odcedzamy,zalewamy świeżym wrzątkiem,solimy i gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Pieczarki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy.Odstawiamy do przestygnięcia.
Soję płuczemy,zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 4 godz.Po tym czasie odcedzamy,zalewamy świeżym wrzątkiem,solimy i gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Ugotowaną,ostudzoną soję miksujemy blenderem z cebulą i pieczarkami dodając jogurt.Do powstałej masy dodajemy posiekane drobno jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.
Pieczarki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy.Odstawiamy do przestygnięcia.
Ugotowaną,ostudzoną soję miksujemy blenderem z cebulą i pieczarkami dodając jogurt.Do powstałej masy dodajemy posiekane drobno jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.