Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta twarogowa z papryką

Pasta twarogowa z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 464

Dodano:

Odsłon: 3463

Przepis przyniósł mój syn ze szkoły gastronomicznej. Na ostatnich warsztatach robili pasty twarogowe. Pomyślałam, że na jutrzejsze śniadanko przyda się jakaś odmiana.

Składniki

  • 250 gram sera białego półtłustego
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 1 średnia papryka czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka gęstego jogurtu ( u mnie tupu greckiego)
  • 2-3 łyżki majonezu np. Kielecki
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta twarogowa z papryką

Przygotowanie

  1. Ser rozgnieść widelcem, dodać jaja ugotowane na twardo, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać jogurt i majonez. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Pasta bardzo ładnie się prezentuje i smakuje wybornie. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń