Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i szybka pasta. :) Pożywne śniadanko, które nie zajmuje długo czasu. Super smakuje, jako przekąska. Palce lizać!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16172
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16172
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5141
Składniki
Umieszczamy jajka w garnku, zalewamy zimną wodą, dodajemy odrobine soli i gotujemy na twardo. Bierzemy szczypiorek, myjemy go, a następnie drobno kroimy. To samo z selerem naciowym. Kroimy go na kawałki. Gdy jajka mamy przygotowane, obieramy ze skorupki, a potem kroimy. Bierzemy awokado i przekrajamy je na pół. Miąższ awokado kroimy w kostkę. Kiedy wszystkie składniki mamy w miseczce, dodajemy majonez albo jogurt naturalny ( ja dodałam troche tego i troche tego) Naszą paste skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przygotowujemy nasze bagietki ( chyba, że ktoś preferuje inne pieczywo) Bagietki kroimy w ukośne kawałki. Na patelnię dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i kładziemy kawałki bagietek na patelnię. Robimy z nich grzanki, tak aby po obu stronach pieczywo było przyrumienione. Gdy bagietki będą gotowe, smarujemy je naszą przygotowaną wcześniej pastą. Smacznego! :)