Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypatrzony na blogu Zdrowa Vege Kuchnia, wart wypróbowania. Poniżej w mojej wersji, nieco zmodyfikowany. Co powiecie na taką propozycję?
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4902
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4902
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Cieciorkę blendujemy, mieszamy z ogórkami pokrojonym w kostkę. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszę gryczaną wsypujemy do rondelka, wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy szczyptę soli. Całość prażymy na małym ogniu przez około 10 minut, często mieszamy, pilnując aby kasza się nie przypaliła. Uprażoną kaszę możemy dodać do naszej pasty i wymieszać, albo posypać nią pastę po wierzchu. Uwaga: Kasza gryczana jest bardzo chrupiąca i smaczna, ale jedzmy ją ostrożnie, aby nie ucierpiały nasze zęby :) Smacznego.