Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypatrzony na blogu Zdrowa Vege Kuchnia, wart wypróbowania. Poniżej w mojej wersji, nieco zmodyfikowany. Co powiecie na taką propozycję?
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 84
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 183
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 200
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 429
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 84
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 183
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 200
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 429
Składniki
Cieciorkę blendujemy, mieszamy z ogórkami pokrojonym w kostkę. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszę gryczaną wsypujemy do rondelka, wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy szczyptę soli. Całość prażymy na małym ogniu przez około 10 minut, często mieszamy, pilnując aby kasza się nie przypaliła. Uprażoną kaszę możemy dodać do naszej pasty i wymieszać, albo posypać nią pastę po wierzchu. Uwaga: Kasza gryczana jest bardzo chrupiąca i smaczna, ale jedzmy ją ostrożnie, aby nie ucierpiały nasze zęby :) Smacznego.