Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypatrzony na blogu Zdrowa Vege Kuchnia, wart wypróbowania. Poniżej w mojej wersji, nieco zmodyfikowany. Co powiecie na taką propozycję?
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Cieciorkę blendujemy, mieszamy z ogórkami pokrojonym w kostkę. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszę gryczaną wsypujemy do rondelka, wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy szczyptę soli. Całość prażymy na małym ogniu przez około 10 minut, często mieszamy, pilnując aby kasza się nie przypaliła. Uprażoną kaszę możemy dodać do naszej pasty i wymieszać, albo posypać nią pastę po wierzchu. Uwaga: Kasza gryczana jest bardzo chrupiąca i smaczna, ale jedzmy ją ostrożnie, aby nie ucierpiały nasze zęby :) Smacznego.