Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypatrzony na blogu Zdrowa Vege Kuchnia, wart wypróbowania. Poniżej w mojej wersji, nieco zmodyfikowany. Co powiecie na taką propozycję?
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2320
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1440
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 532
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3611
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1315
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2320
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1440
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 532
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3611
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1315
Składniki
Cieciorkę blendujemy, mieszamy z ogórkami pokrojonym w kostkę. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszę gryczaną wsypujemy do rondelka, wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy szczyptę soli. Całość prażymy na małym ogniu przez około 10 minut, często mieszamy, pilnując aby kasza się nie przypaliła. Uprażoną kaszę możemy dodać do naszej pasty i wymieszać, albo posypać nią pastę po wierzchu. Uwaga: Kasza gryczana jest bardzo chrupiąca i smaczna, ale jedzmy ją ostrożnie, aby nie ucierpiały nasze zęby :) Smacznego.