Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Magdy Gessler na rewelacyjną w smaku pastę z makreli, jajek i twarogu. Jest nie tylko niesamowicie smaczna, ale również pełna witamin i wartościowych składników odżywczych. Zarówno jajka, jak i makrela zawierają sporo białka oraz cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Posmaruj nią pełnoziarniste pieczywo, a otrzymasz sycący posiłek idealny na śniadanie lub kolację. Do takiego posiłku, warto dorzucić porcję świeżych warzyw, np. ogórka, pomidora, paprykę lub rzodkiewki.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2940
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 450
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2514
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2940
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 450
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2514
Składniki
Wędzoną makrelę oddzielamy od kości i skóry. Kawałki ryby rozdrabniamy. Do tego celu możemy wykorzystać blender lub widelec.
Twaróg przekładamy do miski i również rozgniatamy widelcem lub blendujemy na gładką masę.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W osobnej miseczce łączymy przestudzony bulion warzywny z koncentratem pomidorowym.
Natkę pietruszki i szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno szatkujemy.
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Całość mieszamy. Na koniec pastę z makreli doprawiamy sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, szczyptą soli i papryki w proszku. Pastę rybną ponownie mieszamy. Gotową rozsmarowujemy na pieczywie. Smacznego!