Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Magdy Gessler na rewelacyjną w smaku pastę z makreli, jajek i twarogu. Jest nie tylko niesamowicie smaczna, ale również pełna witamin i wartościowych składników odżywczych.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 287
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 527
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 287
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 527
Składniki
Wędzoną makrelę oddzielamy od kości i skóry. Kawałki ryby rozdrabniamy. Do tego celu możemy wykorzystać blender lub widelec.
Twaróg przekładamy do miski i również rozgniatamy widelcem lub blendujemy na gładką masę.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W osobnej miseczce łączymy przestudzony bulion warzywny z koncentratem pomidorowym.
Natkę pietruszki i szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno szatkujemy.
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Całość mieszamy. Na koniec pastę z makreli doprawiamy sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, szczyptą soli i papryki w proszku. Pastę rybną ponownie mieszamy. Gotową rozsmarowujemy na pieczywie. Smacznego!