Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z pstrąga to świetna w smaku rybna pasta kanapkowa. Możesz ją podawać na grzance lub świeżo wypieczonym chlebku. Idealnie sprawdzi się w połączeniu z takimi dodatkami, jak kapary, suszone pomidory, fasola czy ugotowane na twardo jajka. Połączenie wędzonej ryby z białym serem jest świetnym rozwiązaniem pod względem smaku. Pstrąg to smaczna, a zarazem niedroga ryba, która ma niewiele kalorii i tłuszczu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Rybę dokładnie obierz z ości i skóry. Umieść kawałki w średniej misce. Do tego dodaj pokruszony ser feta lub inny twaróg. Suszone pomidory pokrój na bardzo drobną kostkę. Dodaj majonez lub jogurt, jeśli wolisz lżejszą i zdrowszą wersję. Wszystko ugnieć widelcem lub zblenduj na gładką masę. Dopraw przyprawami.
W międzyczasie posiekaj na drobno koperek lub szczypiorek, jeśli bardziej go preferujesz. Dodaj do pasty i wszystko delikatnie wymieszaj. Pastę udekoruj świeżym koprem i podawaj na grzankach lub chrupiącym, świeżym pieczywie.
Zdrowsza wersja obejmuje jogurt naturalny zamiast majonezu. Pasta z pstrąga świetnie smakuje na drugi dzień. Danie świetnie sprawdzi się jako przekąska podczas drugiego śniadania, grilla czy wycieczki. Jeśli lubisz wyraźniejsze smaki, pastę z pstrąga możesz doprawić chrzanem ze słoiczka i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.