Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z pstrąga to świetna w smaku rybna pasta kanapkowa. Możesz ją podawać na grzance lub świeżo wypieczonym chlebku. Idealnie sprawdzi się w połączeniu z takimi dodatkami, jak kapary, suszone pomidory, fasola czy ugotowane na twardo jajka. Połączenie wędzonej ryby z białym serem jest świetnym rozwiązaniem pod względem smaku. Pstrąg to smaczna, a zarazem niedroga ryba, która ma niewiele kalorii i tłuszczu.
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1681
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1681
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 110
Składniki
Rybę dokładnie obierz z ości i skóry. Umieść kawałki w średniej misce. Do tego dodaj pokruszony ser feta lub inny twaróg. Suszone pomidory pokrój na bardzo drobną kostkę. Dodaj majonez lub jogurt, jeśli wolisz lżejszą i zdrowszą wersję. Wszystko ugnieć widelcem lub zblenduj na gładką masę. Dopraw przyprawami.
W międzyczasie posiekaj na drobno koperek lub szczypiorek, jeśli bardziej go preferujesz. Dodaj do pasty i wszystko delikatnie wymieszaj. Pastę udekoruj świeżym koprem i podawaj na grzankach lub chrupiącym, świeżym pieczywie.
Zdrowsza wersja obejmuje jogurt naturalny zamiast majonezu. Pasta z pstrąga świetnie smakuje na drugi dzień. Danie świetnie sprawdzi się jako przekąska podczas drugiego śniadania, grilla czy wycieczki. Jeśli lubisz wyraźniejsze smaki, pastę z pstrąga możesz doprawić chrzanem ze słoiczka i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.