Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z pstrąga to świetna w smaku rybna pasta kanapkowa. Możesz ją podawać na grzance lub świeżo wypieczonym chlebku. Idealnie sprawdzi się w połączeniu z takimi dodatkami, jak kapary, suszone pomidory, fasola czy ugotowane na twardo jajka. Połączenie wędzonej ryby z białym serem jest świetnym rozwiązaniem pod względem smaku. Pstrąg to smaczna, a zarazem niedroga ryba, która ma niewiele kalorii i tłuszczu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327944
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327944
Składniki
Rybę dokładnie obierz z ości i skóry. Umieść kawałki w średniej misce. Do tego dodaj pokruszony ser feta lub inny twaróg. Suszone pomidory pokrój na bardzo drobną kostkę. Dodaj majonez lub jogurt, jeśli wolisz lżejszą i zdrowszą wersję. Wszystko ugnieć widelcem lub zblenduj na gładką masę. Dopraw przyprawami.
W międzyczasie posiekaj na drobno koperek lub szczypiorek, jeśli bardziej go preferujesz. Dodaj do pasty i wszystko delikatnie wymieszaj. Pastę udekoruj świeżym koprem i podawaj na grzankach lub chrupiącym, świeżym pieczywie.
Zdrowsza wersja obejmuje jogurt naturalny zamiast majonezu. Pasta z pstrąga świetnie smakuje na drugi dzień. Danie świetnie sprawdzi się jako przekąska podczas drugiego śniadania, grilla czy wycieczki. Jeśli lubisz wyraźniejsze smaki, pastę z pstrąga możesz doprawić chrzanem ze słoiczka i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.