Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z soczewicy.

Pasta z soczewicy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 921

Dodano:

Odsłon: 1717

Pasta na kanapki.

Składniki

  • 1 szklanka soczewicy,
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 surowe jajka,
  • pęczek szczypiorku,
  • 1 duża cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 5 łyżek oleju,
  • sól, pieprz, majeranek, lubczyk.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z soczewicy.

Przygotowanie

  1. Soczewicę zalać wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia kilkakrotnie wypłukać i ugotować.
    Ugotować al dente. Poczekać aż ostygnie.

  2. Do soczewicy dodajemy: pokrojone jajka i szczypiorek, startą cebulę i czosnek oraz surowe jajka i olej.

  3. Masę wymieszać. Doprawić: solą, pieprzem, majerankiem i lubczykiem.

  4. Przełożyć na patelnię. Smażyć około 15 minut.

  5. Pastę można jeść zarówno na ciepło i zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń