Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta na kanapki.
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2728
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2346
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 701
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1279
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2728
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2346
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 701
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1279
Składniki
Soczewicę zalać wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia kilkakrotnie wypłukać i ugotować. Ugotować al dente. Poczekać aż ostygnie.
Do soczewicy dodajemy: pokrojone jajka i szczypiorek, startą cebulę i czosnek oraz surowe jajka i olej.
Masę wymieszać. Doprawić: solą, pieprzem, majerankiem i lubczykiem.
Przełożyć na patelnię. Smażyć około 15 minut.
Pastę można jeść zarówno na ciepło i zimno.