Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16902
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 506
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16902
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 506
Składniki
Soczewicę zalać wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia kilkakrotnie wypłukać i ugotować. Ugotować al dente. Poczekać aż ostygnie.
Do soczewicy dodajemy: pokrojone jajka i szczypiorek, startą cebulę i czosnek oraz surowe jajka i olej.
Masę wymieszać. Doprawić: solą, pieprzem, majerankiem i lubczykiem.
Przełożyć na patelnię. Smażyć około 15 minut.
Pastę można jeść zarówno na ciepło i zimno.