Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15163
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4047
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15163
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4047
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8939
Składniki
Soczewicę zalać wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia kilkakrotnie wypłukać i ugotować. Ugotować al dente. Poczekać aż ostygnie.
Do soczewicy dodajemy: pokrojone jajka i szczypiorek, startą cebulę i czosnek oraz surowe jajka i olej.
Masę wymieszać. Doprawić: solą, pieprzem, majerankiem i lubczykiem.
Przełożyć na patelnię. Smażyć około 15 minut.
Pastę można jeść zarówno na ciepło i zimno.