Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 235
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9485
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1007
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 235
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9485
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1007
Składniki
Soczewicę zalać wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia kilkakrotnie wypłukać i ugotować. Ugotować al dente. Poczekać aż ostygnie.
Do soczewicy dodajemy: pokrojone jajka i szczypiorek, startą cebulę i czosnek oraz surowe jajka i olej.
Masę wymieszać. Doprawić: solą, pieprzem, majerankiem i lubczykiem.
Przełożyć na patelnię. Smażyć około 15 minut.
Pastę można jeść zarówno na ciepło i zimno.