Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z wędzonego łososia na kanapki to wyjątkowe połączenie delikatnego smaku ryby z kremową konsystencją serka śmietankowego i świeżością koperku. Ten przysmak nie tylko zachwyca smakiem, ale również dostarcza cennych składników odżywczych – wędzony łosoś to źródło wysokowartościowego białka, kwasów omega-3 wzmacniających serce i układ nerwowy oraz witamin D i B12. Pasta jest znakomita na śniadanie, do pracy lub na szybki lunch – idealnie sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań, pikników czy jako przekąska na przyjęciach. Możesz nią posmarować świeże pieczywo lub wykorzystać jako nadzienie do wytrawnych roladek z tortilli albo jajek. Danie zachwyca prostotą wykonania i elegancją smaku, a przy tym syci na długo i wspiera zdrową, zbilansowaną dietę.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2790
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3179
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2790
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3179
Składniki
Łososia pokrój w mniejsze kawałki, jeśli dysponujesz całym filetem. Wrzuć go do miski robota kuchennego razem z serkiem, śmietaną, sokiem z cytryny i ¾ pęczka koperku.
Dopraw całość czarnym pieprzem i zmiksuj całość na pastę. Masa powinna mieć konsystencję dopasowaną do twoich indywidualnych preferencji. Jeśli wolisz gładsze pasty, blenduj wszystko dłużej; jeśli bardziej pasują ci wyraźne kawałki ryby w masie, zapulsuj 2-3 razy.
Pastę z wędzonego łososia na kanapki przełóż do szczelnych pojemników i wstaw do lodówki. Podawaj na świeżym pieczywie, udekorowanym pozostałym koperkiem. Alternatywnie możesz pastę również zamrozić.
Danie zużyj w ciągu 2-3 dni przechowywania w lodówce.