Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z wędzonego łososia na kanapki to wyjątkowe połączenie delikatnego smaku ryby z kremową konsystencją serka śmietankowego i świeżością koperku. Ten przysmak nie tylko zachwyca smakiem, ale również dostarcza cennych składników odżywczych – wędzony łosoś to źródło wysokowartościowego białka, kwasów omega-3 wzmacniających serce i układ nerwowy oraz witamin D i B12. Pasta jest znakomita na śniadanie, do pracy lub na szybki lunch – idealnie sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań, pikników czy jako przekąska na przyjęciach. Możesz nią posmarować świeże pieczywo lub wykorzystać jako nadzienie do wytrawnych roladek z tortilli albo jajek. Danie zachwyca prostotą wykonania i elegancją smaku, a przy tym syci na długo i wspiera zdrową, zbilansowaną dietę.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1043
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 357
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 670
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1043
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 357
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 670
Składniki
Łososia pokrój w mniejsze kawałki, jeśli dysponujesz całym filetem. Wrzuć go do miski robota kuchennego razem z serkiem, śmietaną, sokiem z cytryny i ¾ pęczka koperku.
Dopraw całość czarnym pieprzem i zmiksuj całość na pastę. Masa powinna mieć konsystencję dopasowaną do twoich indywidualnych preferencji. Jeśli wolisz gładsze pasty, blenduj wszystko dłużej; jeśli bardziej pasują ci wyraźne kawałki ryby w masie, zapulsuj 2-3 razy.
Pastę z wędzonego łososia na kanapki przełóż do szczelnych pojemników i wstaw do lodówki. Podawaj na świeżym pieczywie, udekorowanym pozostałym koperkiem. Alternatywnie możesz pastę również zamrozić.
Danie zużyj w ciągu 2-3 dni przechowywania w lodówce.