Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W PRL "awanturka" najczęściej składała się ze szprotek wędzonych lub w puszce i białego sera lub bryndzy. W mojej wersji użyłam pysznej wędzonej makreli, twarogu i kolorowych warzyw. To pyszna i prosta pasta idealna na śniadanie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 849
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 835
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 849
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 835
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem. Rybę obieramy z ości, rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Można są sparzyć, jeśli nie chcecie jeść surowej. Papryki kroimy w niedużą kostkę. Mieszamy twaróg, makrelę, warzywa, koncentrat, keczup, przyprawy. Pasta najlepsza jest po przegryzieniu.