Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W PRL "awanturka" najczęściej składała się ze szprotek wędzonych lub w puszce i białego sera lub bryndzy. W mojej wersji użyłam pysznej wędzonej makreli, twarogu i kolorowych warzyw. To pyszna i prosta pasta idealna na śniadanie.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 45
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2084
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3652
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 34
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1380
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 45
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2084
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3652
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 34
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1380
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem. Rybę obieramy z ości, rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Można są sparzyć, jeśli nie chcecie jeść surowej. Papryki kroimy w niedużą kostkę. Mieszamy twaróg, makrelę, warzywa, koncentrat, keczup, przyprawy. Pasta najlepsza jest po przegryzieniu.