Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W PRL "awanturka" najczęściej składała się ze szprotek wędzonych lub w puszce i białego sera lub bryndzy. W mojej wersji użyłam pysznej wędzonej makreli, twarogu i kolorowych warzyw. To pyszna i prosta pasta idealna na śniadanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem. Rybę obieramy z ości, rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Można są sparzyć, jeśli nie chcecie jeść surowej. Papryki kroimy w niedużą kostkę. Mieszamy twaróg, makrelę, warzywa, koncentrat, keczup, przyprawy. Pasta najlepsza jest po przegryzieniu.