Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny pasztet zapiekany z indyka.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414115
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414115
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Składniki
Wątróbki dokładnie oczyścić i ugotować. Filet pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości z marchewką, liściem laurowym i zielem angielskim
Bułki namoczyć w ciepłym mleku, następnie odcisnąć. Przestudzone mięso, wątróbki, marchewki oraz bułki zmielić . Do zmielonej masy dodać jajka doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Jeżeli masa jest zbyt gęsta podlać wywarem powstałym z gotowania mięsa. Wyłożyć do keksówki i piec ok 90 minut w temperaturze 180 stopni