Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 284 Ocena: 3431
Dodano: 08.03.2021
Odsłon: 4744
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wątróbki dokładnie oczyścić i ugotować. Filet pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości z marchewką, liściem laurowym i zielem angielskim
Bułki namoczyć w ciepłym mleku, następnie odcisnąć. Przestudzone mięso, wątróbki, marchewki oraz bułki zmielić . Do zmielonej masy dodać jajka doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Jeżeli masa jest zbyt gęsta podlać wywarem powstałym z gotowania mięsa.
Wyłożyć do keksówki i piec ok 90 minut w temperaturze 180 stopni
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Pani_Domu 25 marcaZgłoś do usunięcia
Na święta jak znalazł :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 09 marcaZgłoś do usunięcia
Pyszny,uwielbiam swojskie pasztety:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 09 marcaZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 08 marcaZgłoś do usunięcia
Wyglada przepysznie do tego ladne zdjecie jeszcze bardziej zacheca!1 Kto głosował? | Odpowiedz