Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i nie drogi pasztet z leśnym smakiem borowików.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 326
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 326
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Składniki
Potrzebowałam na niedziele rosół z kaczki a planowałam też zrobić pasztet. Opłukane korpusy i szyjki wstawiłam do garnka z warzywami i przyprawami. Całość będzie gotować się 1,5 h.
Grzyby pokroiłam i podsmażyłam na oleju z czosnkiem i doprawiłam je sola i pieprzem. Mięso obrałam z kości, użyłam też skórek, żeby pasztet nie był suchy. Dodałam też warzywa. Bułkę zalałam bulionem. Mięso z warzywami zmieliłam jeden raz na małym oczku. Masę doprawiła do smaku solą, pieprzem, gałką, garścią majeranku i przeciśniętym czosnkiem. Do masy dodałam jaja i namoczoną bułkę i wymieszałam.
W foremce wysypanej bułką, ułożyłam połowę masy, grzyby, i drugą połowę pasztetu.
Pasztet piekłam godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)