Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne domowe bułeczki z dodatkiem czosnku na pewno zasmakują każdemu :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 255
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 255
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać, odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Na końcu dodać przeciśnięty czosnek i ponownie wyrobić ciasto. Przykryć i dać do ciepłego miejsca na ok. 60 min.
Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Uformować bułeczki i przenieść na blachę. Pozostawić na ok. 15 min. do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać czosnkiem ( u mnie kupiony w torebce czosnek staropolski)
Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 15-20 min. Smacznego!