Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-11-2018
Kocham naleśniki! Mogłabym je jeść codziennie :) Dzisiaj zapraszam na wersję pełnoziarnistą. Orkiszowe naleśniki wypełnione jagodowym twarożkiem świetne sprawdzą się na śniadanie, słodki obiad lub deser. Gorąco polecam ! :)
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 123
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 853
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 531
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 123
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 853
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 531
Składniki
FARSZ. Biały ser rozgniatamy i dodajemy do niego odsączone z syropu jagody, ksylitol, śmietanę, żółtko jaja oraz ziarenka z połowy laski wanilii. Wszystko miksujemy za pomocą blendera. Powstały farsz wstawiamy do lodówki do odpowiedniego zgęstnienia.
NALEŚNIKI. Do miksera wlewamy mleko, olej oraz kefir i dodajemy jajka, białko, cukier puder, mąkę orkiszową i szczyptę soli. Wszystko miksujemy na jednolitą masę i odstawiamy na około 10 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej.
Gotowe naleśniki smarujemy wcześniej przygotowanym farszem i zawijamy.
Jeśli lubimy bardzo słodkie naleśniki to zarówno ciasto, jak i farsz możemy dosłodzić według uznania. Życzę znacznego! :)