Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam zamiast kupować wędliny zróbmy pieczeń rzymską. Prosta i soczysta pieczeń do której można dodać duszone pieczarki lub jajka na twardo.
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 64
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 49
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 540
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 741
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 64
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 49
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 540
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 741
Składniki
Wszystko dobrze wyrobić i uformować mięso w kształcie jaja. W przypadku gdy dodajemy duszone pieczarki to jeszcze przesmażyć drobno posiekane pieczarki na patelni na maśle. Jak wystygną połączyć z mielonym, dobrze wyrobić i uformować do naczynia żaroodpornego.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, Na dno i boki plastry marchwi.Kładziemy do naczynia mielone, podlewamy trochę wodą. Wierzch posmarować wodą i posypać przyprawami (gorczyca, wegeta, majeranek, przyprawa do mielonego) W trakcie pieczenia podlać wodą, aby nie przywarło do dna naczynia. Dusić w piekarniku ok. 1godz. 20min. w temperaturze 160 stopni. Wstawiamy do zimnego piekarnika.