Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam zamiast kupować wędliny zróbmy pieczeń rzymską. Prosta i soczysta pieczeń do której można dodać duszone pieczarki lub jajka na twardo.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
Wszystko dobrze wyrobić i uformować mięso w kształcie jaja. W przypadku gdy dodajemy duszone pieczarki to jeszcze przesmażyć drobno posiekane pieczarki na patelni na maśle. Jak wystygną połączyć z mielonym, dobrze wyrobić i uformować do naczynia żaroodpornego.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, Na dno i boki plastry marchwi.Kładziemy do naczynia mielone, podlewamy trochę wodą. Wierzch posmarować wodą i posypać przyprawami (gorczyca, wegeta, majeranek, przyprawa do mielonego) W trakcie pieczenia podlać wodą, aby nie przywarło do dna naczynia. Dusić w piekarniku ok. 1godz. 20min. w temperaturze 160 stopni. Wstawiamy do zimnego piekarnika.