Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fritata pieczona w piekarniku jest moim pomysłem na niedzielne, leniwe śniadanie, kiedy to nie musimy jeść w biegu kanapek przed wyjściem do pracy:). Nie do końca wyobrażałam sobie efekt końcowy i jej smak, ale najlepszym określeniem będzie tu: ciasto jajeczne. Do tego kanapki lub tosty i gotowe:). Poniższa porcja wystarczy dla dwóch osób.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 327
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 893
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14442
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 327
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 893
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14442
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, kiełbasę i salami na mniejsze kawałki. Wszystko podsmażamy na niedużej ilości oleju. Studzimy.
Jajka miksujemy z mąką, mlekiem, solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem. Przekładamy do masy mięso i warzywa. Całość przelewamy do naczynia żaroodpornego.
Fritatę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, aż cała masa się zetnie.