Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony karczek ulubione mięso prawie każdego mężczyzny, przynajmniej tych których ja znam. Zresztą każdy kto je mięso nie oprze się soczystemu pieczonemu mięsku karkowemu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7433
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2355
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7433
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2355
Składniki
Cały kawał mięsa podsmażamy z każdej strony na bardzo rozgrzanym tłuszczu, przez dosłownie moment.
I z drugiej strony
Obsmażone mięso wykładamy na folię aluminiową, całość obsypujemy przyprawą do karczku, solą, pieprzem oraz obkładamy z obu stron liśćmi laurowymi i ziarnami ziela angielskiego.
Przyprawione mięso owijamy dokładnie folią aluminiową, wkładamy na foremkę i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w temp. 200'C przez około 2 godziny.
Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !!!