Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uwielbiacie owsianki na śniadanie, to pokochacie ten przepis. Płatki owsiane zapiekane z puree z dyni, gorzką czekoladą i mieszanką jesiennych przypraw zachwycają smakiem i aromatem. Do dania dodaliśmy orzechy pekan ze względu na ich cenne wartości odżywcze, ale jeśli nie dysponujesz takimi, nic straconego, sięgnij po włoskie orzechy są równie smaczne.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 523
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1864
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 135
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 523
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1864
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 135
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza.
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Do dużej miski wbij jajka i rozkłóć za pomocą widelca. Następnie dodaj syrop klonowy, puree z dyni, sól i mieszankę przypraw. Całość dokładnie wymieszaj.
W kolejnym korku dodaj mleko, płatki owsiane i czekoladę. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową masę przełóż do natłuczonej formy, posyp łyżka cukru kokosowego i orzechami.
Owsiankę dyniową zapiekaj w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.