Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uwielbiacie owsianki na śniadanie, to pokochacie ten przepis. Płatki owsiane zapiekane z puree z dyni, gorzką czekoladą i mieszanką jesiennych przypraw zachwycają smakiem i aromatem. Do dania dodaliśmy orzechy pekan ze względu na ich cenne wartości odżywcze, ale jeśli nie dysponujesz takimi, nic straconego, sięgnij po włoskie orzechy są równie smaczne.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 425
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12332
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 425
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12332
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza.
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Do dużej miski wbij jajka i rozkłóć za pomocą widelca. Następnie dodaj syrop klonowy, puree z dyni, sól i mieszankę przypraw. Całość dokładnie wymieszaj.
W kolejnym korku dodaj mleko, płatki owsiane i czekoladę. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową masę przełóż do natłuczonej formy, posyp łyżka cukru kokosowego i orzechami.
Owsiankę dyniową zapiekaj w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.