Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uwielbiacie owsianki na śniadanie, to pokochacie ten przepis. Płatki owsiane zapiekane z puree z dyni, gorzką czekoladą i mieszanką jesiennych przypraw zachwycają smakiem i aromatem. Do dania dodaliśmy orzechy pekan ze względu na ich cenne wartości odżywcze, ale jeśli nie dysponujesz takimi, nic straconego, sięgnij po włoskie orzechy są równie smaczne.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 128
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 62
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 141
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 128
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 62
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 141
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza.
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Do dużej miski wbij jajka i rozkłóć za pomocą widelca. Następnie dodaj syrop klonowy, puree z dyni, sól i mieszankę przypraw. Całość dokładnie wymieszaj.
W kolejnym korku dodaj mleko, płatki owsiane i czekoladę. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową masę przełóż do natłuczonej formy, posyp łyżka cukru kokosowego i orzechami.
Owsiankę dyniową zapiekaj w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.