Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uwielbiacie owsianki na śniadanie, to pokochacie ten przepis. Płatki owsiane zapiekane z puree z dyni, gorzką czekoladą i mieszanką jesiennych przypraw zachwycają smakiem i aromatem. Do dania dodaliśmy orzechy pekan ze względu na ich cenne wartości odżywcze, ale jeśli nie dysponujesz takimi, nic straconego, sięgnij po włoskie orzechy są równie smaczne.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2831
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2831
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3320
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza.
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Do dużej miski wbij jajka i rozkłóć za pomocą widelca. Następnie dodaj syrop klonowy, puree z dyni, sól i mieszankę przypraw. Całość dokładnie wymieszaj.
W kolejnym korku dodaj mleko, płatki owsiane i czekoladę. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową masę przełóż do natłuczonej formy, posyp łyżka cukru kokosowego i orzechami.
Owsiankę dyniową zapiekaj w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.