Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pożywne śniadanie lub deser dla każdego, kto uwielbia owsianki.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 138
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20737
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27629
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 138
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20737
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27629
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Płatki zalewamy mlekiem, dodajemy jajko, słodzik (opcjonalnie białko). Mieszamy do połączenia i przykrywamy, aby płatki namiękły.
Jabłka pokrojone drobno umieszczamy w garnuszku (dno zalać wodą, aby nie przywarły). Dodajmy cynamon i dusimy, aby zmiękły. Potem zdejmujemy pokrywkę, aby nadmiar soku odparował.
Na dno foremki wykładamy jabłka a na nie owsiankę. Wierzch posypujemy orzechami, chyba że nie lubicie przypieczonych, to dajcie je pod warstwę z płatków. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.