Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pożywne śniadanie lub deser dla każdego, kto uwielbia owsianki.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1064
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4022
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1390
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1064
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4022
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1390
Składniki
Płatki zalewamy mlekiem, dodajemy jajko, słodzik (opcjonalnie białko). Mieszamy do połączenia i przykrywamy, aby płatki namiękły.
Jabłka pokrojone drobno umieszczamy w garnuszku (dno zalać wodą, aby nie przywarły). Dodajmy cynamon i dusimy, aby zmiękły. Potem zdejmujemy pokrywkę, aby nadmiar soku odparował.
Na dno foremki wykładamy jabłka a na nie owsiankę. Wierzch posypujemy orzechami, chyba że nie lubicie przypieczonych, to dajcie je pod warstwę z płatków. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.