Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pożywne śniadanie lub deser dla każdego, kto uwielbia owsianki.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 158
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 352
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1522
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26147
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 158
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 352
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1522
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26147
Składniki
Płatki zalewamy mlekiem, dodajemy jajko, słodzik (opcjonalnie białko). Mieszamy do połączenia i przykrywamy, aby płatki namiękły.
Jabłka pokrojone drobno umieszczamy w garnuszku (dno zalać wodą, aby nie przywarły). Dodajmy cynamon i dusimy, aby zmiękły. Potem zdejmujemy pokrywkę, aby nadmiar soku odparował.
Na dno foremki wykładamy jabłka a na nie owsiankę. Wierzch posypujemy orzechami, chyba że nie lubicie przypieczonych, to dajcie je pod warstwę z płatków. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.