Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona owsianka z dodatkiem jabłek i cynamonu to znakomity pomysł na zdrowe, słodkie i pożywne śniadanie. Zrobienie takiej owsianki możesz zaplanować na wieczór, dzięki czemu rano bez pośpiechu będziesz mógł delektować się pysznym posiłkiem. Dlaczego warto jeść śniadania? Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, najlepiej zjeść je do godziny po przebudzeniu. Dzięki temu dodasz organizmowi potrzebnej energii, będziesz syty przez najbliższe godziny, co uchroni cię przed spadkiem glukozy i sięganiem po niezdrowe przekąski np. słodycze. Nie jedzenie śniadań może prowadzić do spadku odporności organizmu, czy zaburzeń metabolicznych. Co jeść na śniadanie? Pierwszy posiłek powinien zawierać łatwo przyswajalne węglowodany, białko i dobrej jakości tłuszcze. Dlatego warto sięgnąć po sałatki, omlety, ryby czy płatki owsiane. Z tych ostatnich możesz przygotować placuszki, gotowane lub pieczone owsianki. Z jakimi dodatkami można jeść pieczone owsianki? Pieczona owsianka to znakomity pomysł na śniadanie. Można dodać do niej ulubione owoce, kakao, wiórki kokosowe i orzechy. Najlepiej słodzić ją miodem lub syropem klonowym. Jeśli nie jesz nabiału, jogurt naturalny zastąp jogurtem kokosowym, a jajka bananem.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2408
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2408
Składniki
Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół i pozbądź się gniazd nasiennych. Połówki jabłek pokrój w kostkę.
Jogurt, płatki owsiane, jajka, miód i cynamon przełóż do kielicha blendera. Zmiksuj je krótko, tylko do połączenia się składników. Następnie masę przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj jabłka i wymieszaj.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.