Do góry

Śniadania Przepis na:

Pikantne placki dyniowe

Przepis dnia 2017-11-18
Pikantne placki dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1012 Ocena: 21154

Dodano:

Odsłon: 3810

Rewelacyjne. Dzisiaj przepis na smaczne placuszki z dyni, a że jesienne potrawy powinny być smaczne i mocno rozgrzewać, placuszki są pikantne.

Składniki

  • dynia starta 340 g
  • mąka pszenna 170 g
  • 1 duże jajko
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • papryka ostra ok. 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • jogurt naturalny
  • natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pikantne placki dyniowe

Przygotowanie

  1. Dynię z cebulą ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Czosnek przeciskamy przez praskę.
    Wszystko wkładamy do dużej miski, dodając jajko, mąkę oraz przyprawy.
    Z masy formujemy placki dowolnej wielkości i smażymy na grubej suchej patelni po kilka minut z każdej strony.
    Placki podajemy z kleksem jogurtu i listkiem natki pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń