Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pizza. W oryginalnym przepisie jest podane ciasto francuskie, nie polecam, radzę zrobić to na normalnym cieście na pizze.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Składniki
Z ciasta formujemy okrągły placek, w środku placka odciskamy mniejszy okrąg, taki żeby między brzegami okręgu było od 4 - 5 cm. miejsce na którym będziemy układać składniki pizzy. Od punktu środka ciasta do linii odciśniętej robimy nacięcia na 8 trójkątów.
Miejsce między okręgami smarujemy pesto.
Układamy plasterek pomidora, plasterek cukinii i tak układamy do wypełnienia miejsca na cieście. Na łączeniu pomidora z cukinią układamy kawałki sera Mozzarella.
Posypujemy suszonym oregano. Brzeg o zewnętrzne ciasta zaginamy do środka, a trójkąty nadcięte zawijamy od środka ciasta do zewnątrz, zlepiamy delikatnie.
Na każdy zwinięty trójkąt kładziemy plasterek oliwki czarnej. Całość smarujemy oliwą i rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Z nadwyżki ciasta możemy zrobić takie składańce z tymi samymi składnikami co są w pizzy.
Smacznego!!!