Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pizza. W oryginalnym przepisie jest podane ciasto francuskie, nie polecam, radzę zrobić to na normalnym cieście na pizze.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326844
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326844
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Składniki
Z ciasta formujemy okrągły placek, w środku placka odciskamy mniejszy okrąg, taki żeby między brzegami okręgu było od 4 - 5 cm. miejsce na którym będziemy układać składniki pizzy. Od punktu środka ciasta do linii odciśniętej robimy nacięcia na 8 trójkątów.
Miejsce między okręgami smarujemy pesto.
Układamy plasterek pomidora, plasterek cukinii i tak układamy do wypełnienia miejsca na cieście. Na łączeniu pomidora z cukinią układamy kawałki sera Mozzarella.
Posypujemy suszonym oregano. Brzeg o zewnętrzne ciasta zaginamy do środka, a trójkąty nadcięte zawijamy od środka ciasta do zewnątrz, zlepiamy delikatnie.
Na każdy zwinięty trójkąt kładziemy plasterek oliwki czarnej. Całość smarujemy oliwą i rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Z nadwyżki ciasta możemy zrobić takie składańce z tymi samymi składnikami co są w pizzy.
Smacznego!!!