Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyptą cynamonu. Placki bananowe posmakują zarówno dorosłym jak i dzieciom. Palce lizać, polecam!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336690
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4036
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2611
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336690
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4036
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2611
Składniki
Dojrzałe banany średniej wielkości rozgnieść za pomocą widelca. Do rozgniecionych bananów dodać mleko oraz całe jajka. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, porządną szczyptę cynamonu i cukier puder. Cukier puder można zastąpić miodem lub ksylitolem. Wszystko miksować przez minutę, aż powstanie jednolite, gęste ciasto. Ciasto odstawić na 2 minuty.
Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę masła klarowanego lub oleju. Nakładać po 1 łyżce ciasta i smażyć okrągłe placuszki na małym ogniu z obu stron. Po usmażeniu podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!