Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy placki ! Czy to na śniadanie, czy kolację czy jako słodki obiadek ???? Tym razem postanowiłam zrobić placki budyniowe z dodatkiem jabłka i czekoladki…,mmm…
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1288
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1288
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1414
Składniki
1. Do miski wbij jajka, dodaj mleko i cukier. Całość zmiksuj na puszystą masę. Dodaj suche składniki i wymieszaj. Powinno powstać gęste ciasto ( konsystencja śmietany ) 2. Jabłka obierz, wykrój gniazda nasienne i pokrój w plasterki. Dodaj do ciasta wraz z groszkami. Wymieszaj 3. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj ciasto łyżką tworząc placuszki. Smaż na rumiano z oby dwóch stron. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym