Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte śniadanie, ale także pyszna kolacja
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25617
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2588
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1288
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25617
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2588
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1288
Składniki
Z mąki (4łyżki), drożdży i mleka robimy zaczyn. Po 0,5 godz. zaczyn łączymy z jajkiem i pozostałą mąką. Jabłka kroimy drobno luba tarkujemy na średnich oczkach. Masło także tarkujemy na małych oczkach, łączymy z ciastem. Twaróg rozdrabniamy widelcem i wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.
Przykrywamy ściereczką na 0,5 godz. aby ciasto trochę podrosło.
Następnie nakładamy łyżką na patelnie, smażymy na złoto z obu stron. Można podawać z cukrem pudrem lub posmarować dżemem lub powidłami. Smacznego!