Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte śniadanie, ale także pyszna kolacja
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1516
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1516
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Składniki
Z mąki (4łyżki), drożdży i mleka robimy zaczyn. Po 0,5 godz. zaczyn łączymy z jajkiem i pozostałą mąką. Jabłka kroimy drobno luba tarkujemy na średnich oczkach. Masło także tarkujemy na małych oczkach, łączymy z ciastem. Twaróg rozdrabniamy widelcem i wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.
Przykrywamy ściereczką na 0,5 godz. aby ciasto trochę podrosło.
Następnie nakładamy łyżką na patelnie, smażymy na złoto z obu stron. Można podawać z cukrem pudrem lub posmarować dżemem lub powidłami. Smacznego!