Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte śniadanie, ale także pyszna kolacja
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9994
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2625
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1747
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 663
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3864
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9994
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2625
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1747
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 663
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3864
Składniki
Z mąki (4łyżki), drożdży i mleka robimy zaczyn. Po 0,5 godz. zaczyn łączymy z jajkiem i pozostałą mąką. Jabłka kroimy drobno luba tarkujemy na średnich oczkach. Masło także tarkujemy na małych oczkach, łączymy z ciastem. Twaróg rozdrabniamy widelcem i wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.
Przykrywamy ściereczką na 0,5 godz. aby ciasto trochę podrosło.
Następnie nakładamy łyżką na patelnie, smażymy na złoto z obu stron. Można podawać z cukrem pudrem lub posmarować dżemem lub powidłami. Smacznego!