Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte śniadanie, ale także pyszna kolacja
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8022
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 355
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3506
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 632
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8022
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 355
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3506
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 632
Składniki
Z mąki (4łyżki), drożdży i mleka robimy zaczyn. Po 0,5 godz. zaczyn łączymy z jajkiem i pozostałą mąką. Jabłka kroimy drobno luba tarkujemy na średnich oczkach. Masło także tarkujemy na małych oczkach, łączymy z ciastem. Twaróg rozdrabniamy widelcem i wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.
Przykrywamy ściereczką na 0,5 godz. aby ciasto trochę podrosło.
Następnie nakładamy łyżką na patelnie, smażymy na złoto z obu stron. Można podawać z cukrem pudrem lub posmarować dżemem lub powidłami. Smacznego!