Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne placki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10453
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12883
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10453
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12883
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4623
Składniki
Kaszę jaglaną wymieszać z mlekiem oraz puree z dyni. Dodać jajka, cukier i ponownie wymieszać. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. Całość zmiksować. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Całość delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć na oleju na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.