Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne placki.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1097
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1097
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Kaszę jaglaną wymieszać z mlekiem oraz puree z dyni. Dodać jajka, cukier i ponownie wymieszać. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. Całość zmiksować. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Całość delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć na oleju na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.