Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki na bazie pełnoziarnistej mąki gryczanej - podane z jabłkami wprost rozpływały się w ustach.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94276
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2847
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94276
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2847
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Składniki
Mąkę gryczaną przesiewamy do miski, dodajemy mąkę migdałową, sól, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy mleko oraz jajka i ponownie mieszamy - tym razem do całkowitego połączenia składników. Smażymy na rumiano z obu stron na lekko natłuszczonej patelni. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzane masło razem z cukrem i cynamonem, podsmażamy razem przez chwilę i podajemy z placuszkami.