Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki na bazie pełnoziarnistej mąki gryczanej - podane z jabłkami wprost rozpływały się w ustach.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1462
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1639
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1462
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1639
Składniki
Mąkę gryczaną przesiewamy do miski, dodajemy mąkę migdałową, sól, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy mleko oraz jajka i ponownie mieszamy - tym razem do całkowitego połączenia składników. Smażymy na rumiano z obu stron na lekko natłuszczonej patelni. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzane masło razem z cukrem i cynamonem, podsmażamy razem przez chwilę i podajemy z placuszkami.