Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki na bazie pełnoziarnistej mąki gryczanej - podane z jabłkami wprost rozpływały się w ustach.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 148
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 340
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1439
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2626
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25956
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 148
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 340
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1439
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2626
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25956
Składniki
Mąkę gryczaną przesiewamy do miski, dodajemy mąkę migdałową, sól, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy mleko oraz jajka i ponownie mieszamy - tym razem do całkowitego połączenia składników. Smażymy na rumiano z obu stron na lekko natłuszczonej patelni. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzane masło razem z cukrem i cynamonem, podsmażamy razem przez chwilę i podajemy z placuszkami.