Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki na bazie pełnoziarnistej mąki gryczanej - podane z jabłkami wprost rozpływały się w ustach.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23089
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1174
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104918
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23089
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1174
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104918
Składniki
Mąkę gryczaną przesiewamy do miski, dodajemy mąkę migdałową, sól, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy mleko oraz jajka i ponownie mieszamy - tym razem do całkowitego połączenia składników. Smażymy na rumiano z obu stron na lekko natłuszczonej patelni. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzane masło razem z cukrem i cynamonem, podsmażamy razem przez chwilę i podajemy z placuszkami.