Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki na bazie pełnoziarnistej mąki gryczanej - podane z jabłkami wprost rozpływały się w ustach.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 135
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 135
Składniki
Mąkę gryczaną przesiewamy do miski, dodajemy mąkę migdałową, sól, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy mleko oraz jajka i ponownie mieszamy - tym razem do całkowitego połączenia składników. Smażymy na rumiano z obu stron na lekko natłuszczonej patelni. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzane masło razem z cukrem i cynamonem, podsmażamy razem przez chwilę i podajemy z placuszkami.