Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend za pasem więc zapraszam po przepis na leniwe, słodkie i smaczne śniadanie. Morele już pojawiły się w sklepach więc najwyższy czas i pora żeby wykorzystać je w kuchni. Przepis na placuszki jest bardzo prosty i szybki. Najlepiej smakują polane miodem lub syropem klonowym.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22790
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15187
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4900
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45677
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22790
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15187
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4900
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45677
Składniki
Do miski przesiewamy obie mąki, wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy sodę oraz miód. Całość dokładnie mieszamy – masa będzie dość gęsta, jest to całkowicie normalne. Morele myjemy i kroimy na mniejsze plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta na patelnię i na wierzchu układamy po 2 lub 3 plastry moreli. Placuszki smażmy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na ręczniku.