Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend za pasem więc zapraszam po przepis na leniwe, słodkie i smaczne śniadanie. Morele już pojawiły się w sklepach więc najwyższy czas i pora żeby wykorzystać je w kuchni. Przepis na placuszki jest bardzo prosty i szybki. Najlepiej smakują polane miodem lub syropem klonowym.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8432
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6814
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327221
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8432
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6814
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327221
Składniki
Do miski przesiewamy obie mąki, wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy sodę oraz miód. Całość dokładnie mieszamy – masa będzie dość gęsta, jest to całkowicie normalne. Morele myjemy i kroimy na mniejsze plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta na patelnię i na wierzchu układamy po 2 lub 3 plastry moreli. Placuszki smażmy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na ręczniku.