Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend za pasem więc zapraszam po przepis na leniwe, słodkie i smaczne śniadanie. Morele już pojawiły się w sklepach więc najwyższy czas i pora żeby wykorzystać je w kuchni. Przepis na placuszki jest bardzo prosty i szybki. Najlepiej smakują polane miodem lub syropem klonowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Do miski przesiewamy obie mąki, wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy sodę oraz miód. Całość dokładnie mieszamy – masa będzie dość gęsta, jest to całkowicie normalne. Morele myjemy i kroimy na mniejsze plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta na patelnię i na wierzchu układamy po 2 lub 3 plastry moreli. Placuszki smażmy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na ręczniku.