Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend za pasem więc zapraszam po przepis na leniwe, słodkie i smaczne śniadanie. Morele już pojawiły się w sklepach więc najwyższy czas i pora żeby wykorzystać je w kuchni. Przepis na placuszki jest bardzo prosty i szybki. Najlepiej smakują polane miodem lub syropem klonowym.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18511
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7071
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30651
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18511
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7071
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30651
Składniki
Do miski przesiewamy obie mąki, wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy sodę oraz miód. Całość dokładnie mieszamy – masa będzie dość gęsta, jest to całkowicie normalne. Morele myjemy i kroimy na mniejsze plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta na patelnię i na wierzchu układamy po 2 lub 3 plastry moreli. Placuszki smażmy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na ręczniku.