Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i sycące placki z twarogiem i truskawkami
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 404
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3170
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 404
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3170
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem pudrem do puszystości. Twaróg ucieramy widelcem, a najlepiej blendujemy z odrobinką mleka, aby nie było zbyt dużo grudek i dodajemy do masy jajecznej. Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Na koniec dolewamy mleko i miksujemy.
Na rozgrzaną patelnie z odrobiną tłuszczu dajemy do łyżce masy i wciskamy truskawki pokrojone na pół. Smażymy z obu stron.