Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z dyni na śniadanie , na kolacje :) na każdą porę dnia
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3680
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34205
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1520
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3680
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34205
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1520
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Składniki
Dynię obierz ze skórki , usuń pestki , zetrzyj na tarce o małych oczkach . Powstanie papka dyniowa . Do dużej miski wlej jogurt , roztrzepane jajka , dynię z sokiem . Wszystko wymieszaj razem .
Do mniejszej miski wsyp mąkę , cukier waniliowy , proszek do pieczenia , sodę . Wymieszaj.
Sypkie składniki przesiej do rzadkiej masy z dyni, jajek i jogurtu. Wymieszaj łyżką . Odstaw na 15-20 min .
Nagrzej patelnie ,włącz na średnią moc palnika , wlej 2 łyżki oleju roślinnego . Nakładaj łyżką ciasto na placuszki . Ja na jeden nakładam 2 łyżki ciasta . Smaż z obu stron do zrumienienia . Uwaga przed każdym nałożeniem następnych placuszków dolej oliwę . Usmażone posyp cukrem pudrem .